Studentenvilla Kwik, Kwek en Kwak

Gelegen aan de oever van de IJzeren Vrouw bevindt zich de altijd gezellige Studentenvilla Kwik Kwek en Kwak. Dit monumentale herenhuis, anno 1925, biedt met zijn ruime kamers onderdak aan zeven actieve en bekende leden der k.s.v. Gremio Unio en mag daarom de titel ‘Studentenvilla” dragen. Onze villa ligt op steenworpafstand van het centrum en is een paar minuten fietsen verwijderd van Sociëteit ’t Swijnshooft.

Naast alle inwonende studenten heeft de villa nog meer inwoners gekend: de geliefde huiskippen Kwik, Kwek en Kwak. Na een korte, doch intense studententijd was het voor hen helaas tijd om uit te vliegen. Zij hervatten hun carrière in een ruim buitenverblijf nabij het altijd pittoreske Helmond.

Wij horen jullie denken: “Wat maakt Studentenvilla Kwik, Kwek en Kwak nou écht een villa?” Dat zal ik jullie haarfijn uitleggen. Onze villa telt zeven ruime kamers met elk een eigen wasbak en koelkast. Onder de sanitaire voorzieningen vallen een ruime badkamer en twee toiletten. De keuken heeft een super-de-luxe fornuis/oven-set en kijkt uit op onze royale tuin. Deze tuin, overkeken door bovenliggend balkon, biedt veel ontspanning voor de bewoners en haar gasten. Met onder andere een loungeset, hangmat, frituurhoek, eettafel en de Weber barbecue maakt de tuin het leven van menig student vele malen makkelijker. Ook staat er in het midden van de tuin een grote parasol die vaak functioneert als mega-paraplu. Altijd handig in een land waar het gemiddeld 100 minuten per dag regent. Wij als bewoners zorgen er dan ook voor dat de tuin, ongeacht het seizoen, volop wordt benut. Van een après-ski party in de sneeuw tot een zwemparadijs in de zon, (bijna) niks is te gek.  Voor de was hoeven de bewoners ook nooit zware tassen vol met vuile was naar thuis-thuis te slepen. Studentenvilla Kwik, Kwek en Kwak heeft een modern washok met een luxe wasmachine en een prima droogtrommel. En natuurlijk bewaren we het beste voor het laatst: onze bierkoelkast, die altijd voor de inwoners en haar gasten een koude Holgé klaar heeft liggen.  Al met al een huis waar menig student jaloers op is. Gelukkig voor jullie is onze deur (bijna) altijd geopend voor een hapje en een drankje. Kom dus vooral langs!

Groetjes,

De bewoners van Studentenvilla Kwik, Kwek en Kwak,

Tijn van Staalduinen

Ane Lootsma

Thomas de Groot

Nore Krook

Fleur Havermans

Sam Freeke  

Martijn Altena