Studentenresidentie Taptoe

Studentenresidentie Taptoe, officieel het oudste, prominentste en mooiste huis wat k.s.v. Gremio Unio rijk is. Dit pand is al sinds 1987 in handen van de vereniging en dit gaat nog lang worden voortgezet. Het hangt vol met herinneringen en troep van decennia geleden. Dit huis kent ook vele tradities en gebruiken waar niet-bewoners vaak een beetje bang worden. De HO zorgt ervoor dat de bewoners kunnen genieten van hun leventje. 

In dit prachtige herenhuis aan de Koninginnenlaan 53 genieten zes prominente heren samen van het onbezorgde leven. Graag met een koud biertje in de hand, neerkijkend op de burgers vanaf het balkon. Dit zou iedereen wel willen natuurlijk, maar niet iedereen is perfect en geschikt voor het wilde en harde leven in dit huis. Het pils stroomt uit de kraan en de frituurpan wordt gebruikt voor het ontbijt, lunch en diner. Kratten bier staan in elke hoek en de plantenbak op het balkon is al een jaar gevuld met lege bierflessen. 

Gelukkig staat de voordeur van Taptoe altijd open op elk moment van de dag en de deurbel staat daarom altijd roodgloeiend. ‘s middags om een biertje te doen op het befaamde Taptoe-terras of in de ruime woonkamer, ‘s avonds om een hapje mee te eten, ‘s nachts om de welbekende loempia’s te proeven na een avondje flink door te hebben gezakt of ‘s ochtends vertrekkend na een wilde nacht met een van de bewoners. Niks is te gek voor Taptoe en haar bewoners. 

Knallen tot het einde is waar Taptoe voor gestaan heeft en nog altijd zal blijven doen!