Sociëteitsbestuur

Het Sociëteitsbestuur staat centraal in onze vereniging. Het SB wordt vaak verward met het SC. Echter is het SB een volwaardig bestuur wat elke week vergaderd.
Het SB regelt alles wat te maken heeft met ons eigen pand, Sociëteit ’t Swijnshooft. Dat gaat van inkopen doen en gebruiksklaar maken tot veiligheid en onderhoud. Het SB staat centraal in de vereniging en daarom weten wij ook alle roddels binnen de vereniging.

Elke maandagavond vergaderd het SB in de soos. Dit is veel leuker dan het op papier lijkt. Het bier stroomt met een bloedgang uit de tap en de binding tussen de SB’ers wordt met de dag sterker. Deze banden maakt ons een hechte club waardoor de vergaderingen gezellig zijn en soepel verlopen. Aan het einde van een vergadering wordt vaak nog wat na geborreld wat ook erg gezellig is en vaak als onvergetelijk wordt omschreven. Maar buiten de vergaderingen om is het SB ook erg actief. Het organiseren van het Gratis Fust dat ieder blok in week 9 op vrijdag is. Het organiseren van verschillende tapavonden en het SB weekend. Dit zijn de mooiste weekendjes die de vereniging kent, waarbij alle SB’ers een weekendje weg gaan.

Over het algemeen kost het SB meer tijd dan commissies. Maar tegenover dit harde werken staat een hoop plezier, ontspanning, goudgele gerstepap en het belangrijkste: vrienden voor het leven. SB moet je zien als een tweede familie, binnen het SB zijn banden zodanig versterkt dat de vereniging hier baat van heeft.

Natuurlijk is het niet één groot zuipfestijn maar leer je ook nog erg veel van de vergaderingen: vergaderen, organiseren, plannen, aansturen, samenwerken en ga zo maar door. Later kan je hier erg veel baat bij hebben omdat je hier al veel ervaring in hebt. Het SB is dus jezelf inzetten voor de vereniging, ontspannen een biertje drinken (kan ook intensief) en daarnaast ook nog eens investeren in je toekomst! Wie wil dat nou niet, dat is toch de hemel op aarde.