Sociëteitsbestuur

Het Sociëteitsbestuur (SB) staat centraal in onze vereniging. Deze commissie regelt alles wat te maken heeft met ons eigen pand, Sociëteit ’t Swijnshooft. Dat gaat van inkopen doen en gebruiksklaar maken tot veiligheid en onderhoud. 

Elke maandagavond vergaderd SB in de soos. Dit is veel leuker dan het op papier lijkt; het bier stroomt met een bloedgang uit de tap en de binding tussen de SB’ers wordt met de dag sterker. Deze banden maakt ons een hechte club waardoor de vergaderingen gezellig zijn en soepel verlopen. Aan het einde van een vergadering wordt vaak nog wat na geborreld wat ook erg gezellig is en vaak als onvergetelijk wordt omschreven. Maar buiten de vergaderingen om is het SB ook erg actief. Het organiseren van het Gratis Fust vindt ieder blok in week 9 op vrijdag plaats. 

Over het algemeen kost SB meer tijd dan andere commissies. Maar tegenover dit harde werken staat een hoop plezier, ontspanning, goudgele gerstepap en het belangrijkste: vrienden voor het leven. SB moet je zien als een tweede familie, binnen het SB zijn banden zodanig versterkt dat de vereniging hier baat van heeft.

Natuurlijk is het niet één groot zuipfestijn, maar leer je ook erg veel van de vergaderingen: vergaderen, organiseren, plannen, aansturen, samenwerken en ga zo maar door. Later kan je hier erg veel baat bij hebben omdat je hier al veel ervaring in hebt. Het SB is dus jezelf inzetten voor de vereniging, ontspannen een biertje drinken (kan ook intensief) en daarnaast ook nog eens investeren in je toekomst! 

Ben je geïnteresseerd? Schroom dan niet om een mailtje te sturen naar sb@gremio-unio.nl