Herendispuut Comitatus

Op 21 november 2006 werd in ‘s-‘s-Hertogenbosch het Herendispuut Comitatus opgericht. De betekenis van Comitatus, fungeert als voorbeeld voor het dispuut.

Herendispuut Comitatus is opgericht door tien mannen, die het destijds niet eens waren met de disputen binnen k.s.v. Gremio Unio. Met hun eigen idealen hebben zei het dispuut opgezet. Op het moment van schrijven is deze groep uitgebreid tot een groep van 42 mannen, waarvan 11 zittende leden. Deze leden zetten zich binnen zowel het dispuut, als de vereniging actief in om van waarde te kunnen zijn en daarnaast het optimale uit hun studententijd te halen. Verder is het dispuut een ontzettend gezellige groep met mannen, die weten hoe ze een feestje moeten maken.

Herendispuut Comitatus ondersteunt Gremio Unio met het organiseren van verscheidene activiteiten. Zo organiseert het dispuut jaarlijks de Quattro Games. Hierbij verzorgt het dispuut maandelijks een leuke activiteit waarbij jaarclubs, disputen, commissies of vriendengroepen binnen de vereniging met elkaar de strijd aan gaan.

Daarnaast organiseert Herendispuut Comitatus ieder jaar Borrels & Buckets. Een feest in Stadsherberg ’t Pumpke, wat inmiddels een begrip is geworden binnen Gremio Unio en verwanten. Dit geweldige evenement vindt vaak begin blok vier plaats. Met ieder uur een andere drankje voor één euro, een stampvolle kroeg en een leuk thema, is dit één van dé feesten van het jaar. Zie ook onze YouTube button. 

Herendispuut Comitatus biedt elk jaar aan een aantal leden van k.s.v. Gremio Unio de mogelijkheid om Juveniel te worden, aspirant lid van Herendispuut Comitatus. Na een intensieve periode als aspirant lid wordt gekeken of deze jongens waardig genoeg zijn om de naam ‘Comes’ te dragen, waarna zei de felbegeerde en welbekende oranje- blauwe trui krijgen en deze met trots zullen dragen.